Wat is ‘kunstzinnige therapie beeldend’?

Kunstzinnige therapie beeldend, ook ‘KTb – Vaktherapie’ genoemd, is een procesgerichte non-verbale therapievorm waarbij de kracht van kleur en vorm wordt ingezet om te helen, het evenwicht te herstellen of verandering op gang te brengen.

Zowel het kunstzinnig coaching traject als de kunstzinnige therapie willen inzicht, structuur en bewustwording bewerkstelligen.  Bij coaching wordt individueel gewerkt vanuit een thema, een situatie of een gevoel, maar het kan ook in een groep als teamwerk worden toegepast,  vanuit een vraag of ervaring.  Bij de kunstzinnige therapie beeldend wordt er gewerkt vanuit een hulpvraag en een behandelplan.

Vitaliteit

Wie wil het niet, je vitaler voelen? En hoe kan je je vitaliteit aanspreken? Hier valt aan een combinatie van factoren te denken, maar het uitgangspunt van de kunstzinnige therapie beeldend is dat vitaliteit van binnen komt, van je intrinsieke levenslust.  Door middel van schilderen, tekenen en boetseren kom je op een non-verbale manier in contact met je krachtbron. Dit wordt stap voor stap bewerkstelligd, rekening houdend met je eigen vraagstelling en persoonlijk proces.

Innerlijk Leiderschap

Innerlijk leiderschap maakt gebruik van dezelfde technieken als vitaal voelen. Je gaat innerlijk op zoek naar je ware identiteit, zodat je je leven op basis daarvan kunt creëren.  Je maakt jezelf vrij van ongewenst mentaal en emotioneel patronen. Hierbij hoort lichaamsbewustzijn, emotionele verkenning en het inzetten van inspiratiebronnen.

 

info@lausartandhealing.nl

 

Laus Art Healing
PDF – 4,3 MB 310 downloads
Kunstzinnige therapie/ Laus Art & Healing

 

"Art opens the closets,

airs out the cellars and attics.

It brings healing."

Julia Cameron